АНА-МПА: Сръбската авиокоппания „ЕърСърбия“ открива през април полети от Белград до още четири гръцки туристически дестинации

Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас се срещна вчера с делегация на групата за приятелство Сърбия-Гърция на сръбския парламент и с посланика на Сърбия Душан Спасоевич, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА, позовавайки се на прессъобщение. Гръцкият парламент беше представен от депутата от Нова демокрация Христос Букорос, председател на съответната група за приятелство в гръцкия парламент.

Разговорът беше конструктивен и насочен към по-нататъшно насърчаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, отбелязва АНА-МПА.

Сръбската страна обяви, че от април 2023 г. авиокомпанията „ЕърСърбия“ (AirSerbia) ще извършва полети до още четири гръцки дестинации: три полета седмично до Ираклион (като четвърти ще бъде добавен през юни), три полета седмично до Ханя, два полета седмично до Корфу и два полета седмично до Родос.

Двете страни се съгласиха, че е важно да се ускорят процедурите за разрешаване на въпроси, свързани с работата на Гръцката национална туристическа организация в Белград и с работата на Туристическата служба на Сърбия в Атина.

Сръбската страна посочи допълнителната икономическа тежест за сръбските туристи в Гърция заради таксите за роуминг, като каза, че това води до годишна загуба на 300-400 хиляди туристи от Сърбия всяка година.

Накрая двете страни подчертаха значението на системното насърчаване на зимния туризъм между Гърция и Сърбия.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

/ЕЩ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още