Братята Тейт наеха адвоката на Майк Тайсън, за да ги измъкне от ареста

Братята Андрю и Тристан Тейт отново оспорват мярката за неотклонение. Днес те се явиха в Апелативния съд в Букурещ, където се разглежда ново искане за освобождаването им.

За да подсилят защитата си, двамата обвиняеми доведоха адвокат от САЩ, който е защитавал Майк Тайсън и Крис Браун, съобщава Диджи 24. „Няма много справедливост в Румъния!“, заяви на влизане в съда Андрю Тейт.

Двамата братя са в предварителен арест от 30 декември 2022 г. Ден по-рано те бяха задържани от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) заради обвинения в трафик на хора и изнасилване. До момента са идентифицирани шест жени, които са били сексуално експлоатирани от групата, ръководена от двамата британци.

Тридесет и шестгодишният Андрю Тейт е бивш професионален кикбоксьор, който понастоящем има близо 5 милиона последователи в Туитър. В социалните мрежи той придоби популярност с език на омразата, което доведе до спиране на профилите му в повечето от тях.

 

/СГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още