Инициативен комитет събира подписи за национално допитване по въпроси, свързани с еврото, въглищните централи и семейните ценности

Инициативен комитет, представляван от Ивайло Шопски от Национално движение „Бащино огнище“, с подкрепата на ВМРО- БНД събира подписи за провеждане на  национално допитване по три въпроса, свързани с въвеждането на еврото, запазване на въглищните централи и семейните ценности. Това съобщиха в пресклуба на БТА в Стара Загора Ивайло Шопски и областният координатор на ВМРО-БНД Красимир Червилов.

Въпросите, които са включени, са :“Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз; подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй; съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България“.

„Гражданите трябва да свикнем, че да бъдем питани е наше право, а не някаква екзотика“, каза Шопски. Той допълни, че всеки желаещ да се подпише, може да го направи, независимо дали се е подписал в някоя друга подписка, касаеща провеждане на референдум по даден въпрос. „Няма нито морален, нито правен казус човек да се подпише за инициативи за референдуми, колкото и да са те на брой“, обясни още председателят на инициативния комитет.

Подписи ще се събират до края на март, но от инициативния комитет посочиха, че ще бъдат много активни през следващия един месец, а след това ще започне и техническото въвеждане на данните на електронен носител.

/ЛРМ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още