Марчел Чолаку: Управляващата коалиция в Румъния може да продължи и след изборите през 2024 г.

Управляващата коалиция в Румъния може да продължи дейността си и след изборите през 2024 г. Това заяви лидерът на Социалдемократическата партия и председател на Камарата на депутатите Марчел Чолаку в кулоарите на парламента. “Никога не отказвам стабилност за страната”, допълни той.

Попитан дали е възможна коалиция с Национално-либералната партия, която критикува СДП на всяко партийно събрание, Чолаку уточни: „Както човешката, така и политическата зрялост идва с времето”. 

Той обяви, че социалдемократите работят по нова правителствена програма, която ще подлежи на одобрение в коалицията. “Това няма да бъде управленската програма на СДП, нито на НЛП, нито на Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР). Това ще бъде управленска програма на коалицията и правителството на Румъния “, подчерта Чолаку.

Попитан дали СДП обмисля мярка за намаляване на ДДС върху основните хранителни продукти, лидерът на партията коментира, че това не би било достатъчно. “Беше направено преди в Румъния и за един месец цените се върнаха”, припомни Чолаку. Относно възможността за покачване на цените на горивата, той заяви: „Нека да видим какво ще се случи. Все пак е в поносими граници”.

 

/СГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още