Над сто фирми ще участват в двадесетото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2023“

Над сто фирми от страната и чужбина ще участват в двадесетото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2023“ от 9 до 12 февруари. Това съобщи днес на пресконференция Лъчезар Табаков, управител на „Партнерс експо“ ООД, което е съорганизатор на форума заедно с Областния пчеларски съюз.

По време на изложението ще бъдат показани пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни лаборатории, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и техни производи, специализирана литература и други. Сред акцентите в програмата е откриване на Академия по пчеларство.

Очаква се по време на пчеларския форум в Плевен от интернет платформата Гората.бг да дарят медоносни акациеви фиданки. 

Това изложение е единственото по обем и широкообхватност на територията на страната, подчерта областният управител на Плевен Иван Петков. По думите му една от целите на форума е да се поставят на дневен ред проблемите в пчеларския сектор и да се търсят решения. Петков изрази надежда, че в бъдеще с изграждането на многофункционална спортна зала в Плевен ще има възможност за повече участници и „кошерът ще бъде разширен за повече от едно пчелно семейство“.

Изложението преминава под патронажа на Министерството на земеделието и горите и областния управител на Плевен. Очаква се на откриването, което ще се проведе на 9 февруари от 10.00 часа в търговски комплекс „Мания тауър“, да присъства и служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Форумът ще продължи до 12 февруари, когато ще бъдат връчени награди на фирми-участници в различни категории. Ще бъдат отличени и творци, изпратили свои снимки и рисунки в двата тематични творчески конкурса, които се организират в рамките на изложението.

/СС/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още