Пенсиите ще се изплащат между 7-и и 20 февруари, съобщи Националният осигурителен институт

Изплащането на пенсиите през февруари 2023 г. чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник), съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ). 

Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари т.г.

Датите за всички видове плащания, извършвани от НОИ към осигурените лица и пенсионерите, се актуализират всеки месец и са достъпни през интернет страницата на института. 

В началото на годината от НОИ информираха, че от 2023 г. продължават да се увеличават възрастта и продължителността на осигурителния стаж, като условия, на които хората трябва да отговарят, за да се пенсионират по общия ред. От 1 януари т.г. жените трябва да имат навършени 62 години, а мъжете – 64 години и шест месеца. Жените трябва да имат положен осигурителен стаж от 36 години и четири месеца, а мъжете – 39 години и четири месеца.

/РИ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още