Протест в Прищина срещу увеличение на наемите на помещения с 80 до 100 процента

Общественото жилищно предприятие в Косово, наематели, служители в заведения и други граждани протестираха пред сградата на общината в Прищина заради увеличение на цените на наемите в столицата, предаде КосоваПрес.

Протестиращите казват, че увеличението на наемите е непосилно за тях и не могат да продължат да работят, като не изключват възможността да предадат ключовете за помещенията на общината.

Според организатора на протеста Генц Дурмиши, който е и собственик на занаятчийско ателие, наемът се е увеличил с 80 до 100 процента. Той заяви, че протестът ще продължи докато не бъдат изпълнени исканията на протестиращите за връщане на старите нива на наемите.

Представители на протестиращите бяха приети в общината от заместник-кмета на община Прищина Албан Зогай, който изслуша исканията им.

В последните дни общината увеличи и еднопосочните билети за градския транспорт, като цената им стана 50 евроцента от 40 евроцента досега.

/СГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още