Ученик на 16 години получи ефектива присъда за серия от кражби

Ученик на 16 години от село Габровница в община Монтана получи ефективна присъда за серия от кражби от съда в Монтана. Други двама непълнолетни са осъдени условно за съучастие в кражбите, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 11 април 2021 година Д.Н.Т. чрез разрушаване на преграда влязъл в дома на свой съселянин в Габровница и откраднал мобилен телефон за 62 лева. Кражбата е направена в условията на продължаващо престъпление и повторност. В следващите два дни -на 12 и 13 април 2021 година, Д.Т.Н., след предварителен сговор с непълнолетните братя И. Т. В. и К. Т. В. от Габровница, прескочил на два пъти висока ограда на имота на Т.Ц.К. в селото и откраднал 800 лева.

Съдът е признал тримата ученици за виновни и е осъдил братята на по 6 месеца затвор условно, а Д.Т.Н., който преди това има три присъди за кражби, на 8 месеца затвор ефективно. Присъдата следва да бъде изтърпяна в Поправителния дом към затвора във Враца.

През миналата година съдът в Монтана също издаде една ефективна присъда срещу ученик, съобщиха за БТА от Съдебната палата.

/ВД/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още