Плевенският театър остава верен на традицията си и създаде ново коледно представление за децата

Плевенският театър остава верен на традицията си и създаде ново коледно представление за децата. То е наречено „Шалче за зимата” и е по драматургия и режисура на Милена Мавродинова, съобщиха от Драматично-кукления театър „Иван Радоев”.

Сценографията и куклите са дело на Емил Янакиев, а музиката –  на Георги Гарчов. В спектакъла са ангажирани актьорите Маргарита Костова, Мариела Богданова, Мариан Дулчев.

Артистите ще поканят децата, които посетят театъра, в приказно градче, където ще ги запознаят с милата и добра Цвете и с нейните приятели – кучето Шаро, Ежко и Лили. Пиесата ще разкаже как се ражда чисто приятелство и как добротата и благодарността изплитат нишка по нишка  прекрасно „шалче за зимата“, за да стоплят едно замръзнало сърце. Посланието на създателите на тази празнична продукция се очаква да достигне до театралните зрители над тригодишна възраст.

Премиерата ще бъде на 10 декември от 11:00 ч., на сцена „Пан Бурянин“ – камерната зала на театъра в Плевен. След това предстоят поредица от представления от 18:00 часа – на 13, 14, 15, 16, 19, 20, 21 декември, а на 17 декември пиесата ще бъде показана от 11:00  часа.

Както БТА писа, по традиция Милена Мавродинова създава с екипа на театъра в Плевен всяка година представление за децата, с което те посрещат Дядо Коледа и коледните празници.

БТА вече съобщи, че тази година плевенските деца още преди коледното представление на Плевенския театър ще бъдат забавлявани от гостуващата трупа на Ловешкия театър, с представление със свободен вход тази събота – 3 декември.

/ХТ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още