NEWS1.BG
Първи в новините!

- Реклама -

Кой, какъв късмет изкара от новогодишната баница в Парламента

- Реклама -

Коледните и новогодишните празници у нас обикновено се сливат  в безкрайни трапези с роднини, приятели, комшии и кого ли още не. Традиционната коледна питка с късметче отдавна е еволюирала в огромни пити и баници с най-различни късмети, пожелания, майтапи, мъдри мисли и обикновени щуротии.

Какви празнични късмети са се паднали на депутатите пише Марица.

Започваме групите по големина – с „Продължаваме промяната“.

  С кого друг, ако не със самия шеф на парламента Никола Минчев, който е пловдивски зет.

„Падна ми се щастие. На друго „теглене“ пък прочетох едно толкова дълго пожелание, че вече не го помня“, пошегува се младият юрист, който оглави изненадващо Народното събрание.

Деница Симеонова, един от „ангелите на Кирил Петков“, разкри повече от интересно пожелание. „Падна ми се нова кола. Любопитното е, че точно се оглеждам за автомобил, тъй като нямам такъв, макар че съм изкарала книжка. Не бързам, защото сега ходя пеш и това ми харесва определено. Супер е“, разкри инженерът и бизнес дама.

Пловдивският депутат от ПП инж. Росен Костурков изтеглил късмет. „Повече от доволно“, засмя се лидерът на „харвардите“ в областта.

Друг депутат от Пловдив – Александър Ракшиев, пък няма никакъв късмет. „Моето парче от питката се оказа празно“ заяви възпитаникът на Английската гимназия под тепетата и бизнесмен.

Продължаваме с няколко бивши министри, сега депутати от ГЕРБ. Първа, като дама, е Николина Ангелкова. Бившият министър на туризма изтеглила паричката от коледната пита, въпреки че оставила другите да се пробват първи. „То тези неща сами идват, не обратното“, обясни Ангелкова, нашумяла с пластична операция през 2020 година. „Бяхме компания от 18 души. Естествено, първо избираха децата. Взех каквото остана, но късметът отиде при мен“, разказа Ангелкова.

Професор Костадин Ангелов не скри, че през трапезата му минали много пити и баници покрай срещи с приятели и роднини. „Забравих ги всичките. Навръх Нова година обаче, помня – падна ми се работа“, добави хирургът и бивш здравен министър.

Пълна скука при късмета на друг депутат от ГЕРБ – Кирил Ананиев. „Пари, естествено“, отвърна умелия бюджетар, който Бойко Борисов използва и като здравен, и като финансов министър.

Жадуван късмет отишъл при Красимир Вълчев, който ръководеше образованието в последния кабинет на ГЕРБ. „Изтеглих пътуване, което ме зарадва, защото покрай ангажиментите от работата не ми се е случвало от години. Не броя служебните командировки, особено тези покрай председателството ни на ЕС, които бяха много интензивни, но уморителни“, обясни образователният спец.

„ А аз много обичам да пътувам на различни места. Докато съм депутат, със сигурност ще имам повече възможности, отколкото като министър. Дано още тази години изпълня някоя стара мечта, стига да мине пандемията“, добави Вълчев.

Професор Асен Балтов изтеглил късмета, макар да се чуди какво ли ще му донесе. Хирургът още трудно свиква с парламента, липсва му работата на. лекар.

Идва ред на ДПС, където интересен отговор даде лидерът на София-област Цветан Енчев. „Падна ми се нова къща, а аз нямам никакъв мерак за такава. Имам си дом. Нещо повече, не искам да чуя скоро нито за строеж, нито за ремонти“, допълни роденият в Етрополе депутат, който е завършил Строителния техникум във Враца. „Явно късметът е бил за някой друг“, заключи Енчев.

Бившият министър на финансите Петър Чобанов подобно на повечето българи минал през куп трапези. „Толкова много бяха късметите, но запомних щастие и здраве“, обясни депутатът от ДПС.

Червената армада в анкетата ни започва с доайена Манол Генов от Пловдив. „Паднаха ми се пари“, разкри новият председател на Комисията по околна среда и водите.

Продължаваме с един от най-атрактивните депутати от региона – Иван Петков-Бебето. „Изтеглих любовта и пътуване. Звучи страхотно“, обясни социалистът, чиято усмивка рядко слиза от лицето.

Острието на БСП Явор Божанков призна, че семейството му сами писали пожеланията и заложили на банални късмети. „Изтеглих нормални неща – късмет, здраве“, обясни социалистът от Горна Оряховица.

Владислав Панев от „Демократична България“ не помни всички късмети, но се впечатлил от пътуването. Може би защото роденият в Димитровград икономист и еколог е запален пътешественик. Панев е посетил над 120 държави, като си пада по необичайни дестинации – като Пакистан например.

Колегата му и юрист Атанас Славов пък изтеглил здравето. Юристът го пожелава на всеки!

Във „Възраждане“ въртят сертификати

Интересни тематични късмети въртят дебютиралите в парламента депутати от „Възраждане“. Искра Михайлова, която беше в листата от Стара Загора, изтеглила от новогодишната баница „отпадане на зелен сертификат“. Вярва, че ще се случи, защото освен на късмет разчита и на здрава работа в тази посока.

Стоян Таслаков от Пазарджик се похвали с по-дълъг късмет: „Очакват те велики дела, в учебника по история ще ти бъде определена цяла глава“. Депутатът от „Възраждане“ шеговито коментира, че ще я изпълни със съдържание, с което ще се гордеят най-малко децата и внуците му.

Завършваме с Ангел Георгиев, депутат от Пловдивска област. „Изтеглих листче с надпис „Македония“, сподели депутатът от групата на Костадин Костадинов. „Би било чудесно, ако двете български държави се съединят по примера на Източна и Западна Германия“.

Проф. Чорбанов го е страх да не му се падне сватба

Няма как хората на Слави да не бъдат представени първи от проф. Андрей Чорбанов, приятел на „Марица“. Естествено, отговорът впечатли: „Избягвам да тегля късмет на празници, защото ме е страх, че ще ми се падне сватба“, сподели честничко депутатът от ИТН.

Колегата му Иван Клисурски е най-млад в групата. Той е студент по медицина, като му предстои дипломиране. Депутатът от Сливен, за разлика от повечето, чинно си беше записал късметите в телефона.

„Падна ми се дрян в новогодишната баница“, разкри Иван, чието семейство явно спазва традициите при късметите. В друг „тираж“ любителят на екстремното планинско колоездене обаче изтеглил пожеланието: „Късметът трудно се улавя, но с теб годината ще управлява“.

Уеб хостинг от NorthWestNetwork

Оптималните хостинг решения

Може да харесате

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Приемам Прочети още