САЩ и Израел обявиха ново високотехнологично партньорство в областите на здравеопазването и климата

134

САЩ и Израел днес обявиха ново партньорство в сферата на високите технологии преди посещението на американския президент Джо Байдън в региона, предаде Ройтерс.

Новото партньорство беше обявено в съвместно изявление на Байдън и израелския премиер Яир Лапид, часове преди очакваното пристигане на американския президент в Израел за първата му визита в Близкия изток, откакто е президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Партньорството ще се съсредоточи върху употребата на нововъзникващи технологии, включително изкуствения интелект и други базирани на технологиите решения, за решаване на глобални предизвикателства като готовността за справяне с пандемии и климатичните промени, се казва в изявлението.

Лидерите се ангажираха да работят съвместно за „усъвършенстване и защита на критични и нововъзникващи технологии“ в съответствие с техните „национални интереси, демократични принципи и човешките права“, както и за съвместна работа за справяне с „геостратегически предизвикателства“.

Байдън започва обиколката си в региона днес от Израел и окупирания Западен бряг. Очаква се той да отпътува към Саудитска Арабия в петък.

/ЛМ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още