Европейската агенция по лекарствата е установила, че ваксината на „Новавакс“ срещу КОВИД-19 може да доведе до тежки алергични реакции

181

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че ваксината срещу КОВИД-19 на американската компания „Новавакс“ (Novavax) може да доведе до тежки алергични реакции като страничен ефект, съобщи Ройтерс.

Вчера препаратът бе разрешен за употреба в Съединените щати. На американските опаковки обаче ще пише, че ваксината не бива да се поставя на хора, проявявали алергия към някоя от съставките.

Днес ЕМА обяви, че също ще добави като нов страничен ефект на ваксината необичайни усещания или намалена чувствителност на кожата.

До момента в Европа са поставени само около 250 000 дози от ваксината на „Новавакс“, откакто тя бе въведена в употреба през декември, по данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията.

Акциите на американската фармацевтична компания отбелязаха рязък спад на Уолстрийт след изявлението на ЕМА, отбелязва Франс прес. Към 15:10 ч. по Гринуич (18:10 ч. българско време) те бяха загубили 21,5 процента от стойността си, продавайки се за 54,91 долара.

/НС/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още