Бивш началник на израелския генерален щаб обяви, че влиза в политиката

21

Бившият началник на израелския генерален щаб Гади Айзенкот обяви, че влиза в политиката, като на парламентарните избори през ноември ще се присъедини към избирателните списъци на друг бивш високопоставен военен – Бени Ганц, съобщи Франс прес.

През последните седмици в израелските медии се обсъждаха слухове  за бъдещето на Айзенкот, ръководил генералния щаб на влиятелната израелска армия от 2015 до 2019 година. Партията „Йеш Атид“ („Има бъдеще“) на премиера Яир Лапид се опитваше да го привлече на своя страна.

Но днес Айзенкот обяви, че влиза в политиката, като се присъединява към общата листа на сегашния министър на отбраната Бени Ганц, лидер на центристката формация „Синьо-бяло“, и на министъра на правосъдието Гидеон Саар, лидер на партията „Нова надежда“.

Ганц, Саар и Айзенкот „ще се явят на изборите в обща листа, наречена Партия на националното единство“ („Хамахане Хамамлахти“ на иврит), се казва в тяхно съвместно изявление.

На 1 ноември Израел ще проведе петите си парламентарни избори от три години и половина, след като на 30 юни се стигна до разпускане на парламента, припомня АФП.

/АГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още