Община Левски инвестира близо 60 хил. лева за подобряване партньорството на гражданското общество с местната власт

19

Община Левски, област Плевен, инвестира близо 60 хил. лева за подобряване партньорството на гражданите с местната власт. Целта е да се повиши участието на хората в мониторинга на местните политики. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, съобщи Елена Георгиева, ръководител на проекта.

Идеята е да бъде укрепено гражданското общество и взаимодействието му с местните власти в община Левски. Това ще стане чрез разработване на ефективни механизми за прозрачно и ефективно управление в полза на жителите на общината, поясни тя. Георгиева отбеляза, че са планирани различни дейности до края на 2023 година.

Ще бъде извършено проучване и ще бъде разработен анализ за отправяне на конкретни препоръки за подобряване на местните политики при прилагане принципите на прозрачност, откритост и ефективност на управлението в община Левски. Ще бъдат разработени онлайн платформа за участие на гражданите в местните политики, правила и процедури за работа с онлайн платформата, както и методология за оценяване на въздействието и подобряване средата за гражданското участие в управлението.

Предвидени са редица информационни дейности за подобряване участието на хората в  постоянното наблюдение на изпълнението на местните политики.

Общата стойност на проекта е 57 834 лв., от които 49 158,90 лв. европейско и 8675,10 лв. национално съфинансиране, а срокът за изпълнението му е от 11 август т.г. до 31 декември 2023 г., допълни ръководителят на проекта Елена Георгиева.

 

/РИ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още