Селекционерът на националния тим на Турция Ергин Атаман: „Подобряваме се във всеки мач, голямата ни цел е Евробаскет 2022“

14

Старши треньорът на националния тим на Турция по баскетбол за мъже Ергин Атаман остана доволен от победата на състава в контролата срещу Полша с 94:78 и заяви, че подготовката върви добре.

„Все още сме в ранната фаза на подготовката. Тренираме от 9 дни, но въпреки това, нещата изглеждат добре. Мисля, че се подобряваме във всеки мач и напредваме“, коментира Атаман.

„Това, което ме прави особено щастлив е, че виждам отличен дух в състава. Това е най-важно. Феновете напълниха залата, но имаме нужда от по-голямо отразяване от медиите за усилията, които влагаме. Вярвам, че може да преместят малко вниманието от футбола към баскетбола. Във вторник пътуваме за Атина и ни предстоят още три мача“, добави селекционерът на турския представителен тим.

„Шейн Ларкин е в добра форма, участва в тренировките, а провежда и индивидуални занимания. Вероятно ще започне да влиза в игра в мачовете в Гърция“, разкри Ергин Атаман по повод натурализирания американец.

„Той е наясно със системата, които прилагаме. Ларкин ни трябва свеж за мачовете с Латвия и Сърбия от световните квалификации и разбира се за основната ни цел – Евробаскет 2022“, обясни още треньорът.

/КМ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още