Венецуела е домакин на състезанията по снайперистки стрелби, които са част от международните военни игри за 2022 г.

26

Венецуела е домакин на състезанията по снайперистки стрелби, които са част от международните военни игри за 2022 г. – надпревара, организирана от 2015 г. от Русия и в която участват страни като Китай, Иран, Куба или Мианма, предаде Франс прес.

Церемонията по откриване на състезанията по снайперистки стрелби беше тържествена и излъчвана по държавната телевизия и включваше речи, песни и танци. Тя се състоя в базата „Форт Терапайма в Баркисимето, в северозападната част на Венецуела.

За първи път страната е домакин на подобни състезания от игрите, които се провеждат ежегодно и в които участват 30 страни, сред които и Абхазия, призната за независима от шепа държави.

Венецуела, която е обект на санкции от страна на Вашингтон, който не признава преизбирането на президента Николас Мадуро, от няколко години се сближи с Китай и Иран.

„Целта на тези игри е по-скоро да  обединим културите и народите повече отколкото да показваме военните си способности“, заяви венецуелският министър на отбраната, генерал Владимир Падриньо Лопес.

Венецуела освен това е изпратила 200 военни в Русия за други състезания от международните военни игри.

/ГГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още