Служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов връчи национални дипломи на пълни отличници

Национални дипломи на зрелостниците – пълни отличници, връчи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Тази година 25 ученици от 19 училища са носители на престижното отличие. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят, каза проф. Пенов по време на церемонията в Министерството на образованието и науката. Ние живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения, допълни той.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на отличените ученици. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН. /ИРС

/АКМ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още