Японци поведоха при спортните двойки на шампионата на планетата по фигурно пързаляне

Представителите на домакините и световни вицешампиони Рику Миура и Рюичи Кихара поведоха след кратката програма при спортните двойки пред собствена публика на шампионата на планетата по фигурно пързаляне в Сайтама.

Японците бяха безпогрешни в изпълнението си и получиха оценка от 80.72 точки, което е техен личен рекорд. Те за първи път в кариерата си преминават границата от 80 точки.

„Изключително съм щастлива. След „Четири континента“ успяхме да проведем добри тренировки всеки ден, така че успях да натрупам увереност и се радвам, че нашата упорита работа се отплати“, каза японката след състезанието.

Защитаващите титлата си Алекса Ниерим и Брендън Фрейзър (САЩ) допуснаха грешка и заемат втората позиция във временното класиране със 74.64 точки. Те направиха троен туист, троен флип от изхвърляне, но Фрейзър падна на паралелния троен тулуп.

„Опитваме се да запазим концентрация върху нашето пързаляне и тренировките. Във всяко изпълнение оставяме сърцата си на леда“, заяви Ниерим.

На трета позиция са европейските шампиони от 2023-а Сара Конти и Николо Мачи (Италия) със 73.24 точки, което е техен личен рекорд.

Тяхната програма на фона на танго включваше троен туист, троен лутц от изхвърляне и троен салхов. „Спиралата на смъртта“ обаче заслужаваше само първо ниво.

„За нас е важно да подобряваме резултата си стъпка по стъпка, защото това ни показва, че продължаваме да се усъвършенстваме. Предпочитаме да не получим висок резултат и след това да отстъпим. По-скоро искаме да подобрим най-доброто от сезона си, за да почувстваме, че все още имаме място за подобрение“, каза Конти.

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още