ФИФА отваря център за компенсации при трансфери в Париж

21

От Световната футболна централа (ФИФА) обявиха, че са постигнали съгласие с френските власти да отворят в Париж бъдещия си център за компенсации на клубовете-създатели на футболисти при трансфери. Това е бизнес за стотици милиони евро годишно, съобщава агенция “Франс прес”.

Този нов център ще започне дейност “съвсем скоро”, обяви в комюнике юридическият директор на ФИФА Емилио Гарсия Силверо. 

Създаването на център за компенсации се вписва в една по-голяма реформа на пазара на трансферите, който включва задължителното изискване на лицензи за футболните агенти и ограничаване на комисионните им.

На първо време новата структура на ФИФА ще се концентрира върху плащанията (обезщетения за създаването на футболист и процент солидарност)

Според ФИФА досега голяма част от обезщетенията за клубовете-създадети са се губили заради липсата на централизация на тези плащания, като клубовете е трябвало да получат около 400 милиона долара, а до тях са достигали едва 70-80 милиона долара. 
 

/ХБ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още