Властите в Катар ще изискват отрицателен тест за коронавирус при пристигането им за световното първенство по футбол

22

Властите в Катар обявиха изискванията си към чуждестранните фенове, които ще посетят страната за предстоящото през ноември и декември световно първенство по футбол.

Всички посетители ще трябва да представят отрицателен тест за КОВИД-19 при пристигането си, а тези над 18 години ще бъдат длъжни да изтеглят приложението Ехтераз (Ehteraz), което е разработено и се управлява от местните власти. То показва здравния статус на хората, както и след кои места посещават те. 

“Зелен Ехтераз се изисква за влизане в закрити обществени пространства”, заявиха организаторите на световното първенство.

“Освен това при пристигане на летището в Доха ще се изисква отрицателен PCR, направен в последните 48 часа, или отрицателен антигенен тест, направен до 24 часа по-рано, но само в лицензирана лаборатория. Тествани ще бъдат всички, без значение от ваксинационния им статут.

За световното първенство в Катар се очаква да пристигнат 1,2 милиона души, но властите в Катар няма да изискват те да имат поставена ваксина срещу коронавируса, макар и да препоръчват завършен ваксинационен курс. Освен това феновете няма да бъдат подлагани на допълнителни тестове, ако нямат симптоми на заболяването. Маски ще се изискват само в средствата за градски транспорт. 

От началото на пандемията от КОВИД-19 в Катар има потвърдени над 450 000 случая на заболяването и 682 починали от него. По данни на местните власти над 97 процента от населението вече има поставена поне една доза от ваксините срещу коронавируса.

/ГК/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още