Американката Даниел Колинс надделя над Елена Рибакина и стана шампионка на турнира по тенис в Маями

Американката Даниел Колинс спечели титлата на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Маями (САЩ) от сериите УТА 1000 с награден фонд 8 770 480 милиона долара.

Мар 31, 2024 - 06:45
 0  40
Американката Даниел Колинс надделя над Елена Рибакина и стана шампионка на турнира по тенис в Маями

Във финала, Даниел Колинс, която обяви края на кариерата си след сезона, победи четвъртата в световната ранглиста Елена Рибакина от Казахстан с 7:5, 6:3 след малко над два часа игра. С този успех тя спечели първия си трофей от УТА 1000 и общо трети в кариерата си.

Колинс реализира решаващ пробив в дванадесетия гейм, който я доведе до победата в първия сет. В началото на втория сет, двете си размениха по един брейк, след което американката проби подаването на Рибакина в осмия гейм и с четвъртия си мачбол затвори мача.

Колинс не беше побеждавала играчка от топ 5 от победата си над тогавашната номер 2, Паула Бадоса, в Сан Диего през октомври 2022 година. Тя стана първата американка, която спечели титлата в Маями след Слоун Стивънс през 2018 година.

Даниел Колинс, финалистка на Откритото първенство на Австралия през 2022 година и бивша седма в света, в момента е 53-та в световната ранглиста и е най-ниско класираната тенисистка, спечелила турнира в Маями. Преди нея, Ким Клайстерс беше 38-ма, когато триумфира през 2005 година. Се очаква Колинс да се изкачи до 22-ро място в обновената класация в понеделник.