Два златни и три бронзови медала за националния отбор на България по ММА в първия ден на Европейското първенство в Белград

Два златни и три бронзови медала за националния отбор на България по ММА е равносметката от първия състезателен ден на Европейското състезание по ММА за момчета (до 14 години), кадети (до 16 години) и юноши (до 18 години) в сръбската столица Белград.

Мар 31, 2024 - 14:43
 0  34
Два златни и три бронзови медала за националния отбор на България по ММА в първия ден на Европейското първенство в Белград

Националния отбор на България по ММА спечели два златни и три бронзови медала след първия състезателен ден на Европейското първенство по ММА за момчета (до 14 години), кадети (до 16 години) и юноши (до 18 години), проведено в Белград, Сърбия.

Златни медалисти в своите категории станаха Лазар Рачков (52 кг, момчета) и Мартин Петков (77 кг, кадети). Бронзови отличия завоюваха Мартин Матев (44 кг, кадети), Петя Петрова (52 кг, кадетки) и Мартин Стоилов (72 кг, кадети).

Допълнително, петима български състезатели се класираха сред шестте най-добри в своите категории: Каан Ибрям (40 кг, момчета), Йордан Иванов (57 кг, момчета), Георги Русев (57 кг, кадети), Александър Делчев (44 кг, кадети) и Данаил Милчев (63 кг, кадети).

"Първият ден от Европейското първенство в Белград беше изключително успешен за нас. Въпреки младата възраст на състезателите и факта, че за мнозина това беше първо участие в голямо състезание, те се представиха достойно и представиха страната ни на най-високо ниво на международната сцена по ММА в Европа. Поздравления за всички медалисти, техните треньори и всички, които подкрепят Българската федерация по ММА. Класирането ни сред петте най-добри държави в Европа от общо 32 участващи е значителен успех. Надявам се, че ще продължим да показваме силни резултати и в следващите дни на първенството", сподели Станислав Недков, председател на Българската федерация по ММА.