Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” организира Конкурс за ученическа рисунка на тема “Да спасим пчелите”

Април 3, 2024 - 14:01
 0  33
Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” организира Конкурс за ученическа рисунка на тема “Да спасим пчелите”

Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” организира Конкурс за ученическа рисунка на тема “Да спасим пчелите по повод Светновния ден на пчелите, който се отбелязва на 20 майФондация КОРПлюС е организатор на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и нашето лого е пчелата. Чрез конкурса искаме да провокираме учениците да се замислят за важността на пчелите за екосистемата. За нас е важно да възпитаме младите хора в отговорност, грижа и любов към Земята.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища от област Враца и Монтана от 1 до 8 клас, в две възрастови групи:

  • 1 до 4 клас
  • 5 до 8 клас

Всеки участник може да изпрати по 1 рисунка, която трябва да бъде съобразена със следните изисквания:

  • Рисунката да е нарисувана на лист с размери формат А4 (29,7/21 см) или на лист от стандартен блок за рисуване (23/32 см)
  • Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани
  • На гърба на всяка рисунка да са посочени следните данни: трите имена на ученика, клас, училище, град; телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник

Рисунките се изпращат до 30 април 2024 г. на адрес: Фондация КОРПлюС, София 1606, ул. “Св. Иван Рилски” №33, ап. 4.

Участниците в конкурса, класирани на първите три места във всяка възрастовa групa, ще получат специални награди. Победителите в конкурса ще бъдат обявени през м. май. На 18 май в Регионална библиотека "Христо Ботев", гр. Враца ще бъде открита изложбата „Да спасим пчелите“ с подбрани рисунки от конкурса.

Фондация КОРПлюС е създадена през 2012 г. като приемник на Корпус на мира на САЩ в България. Целите на организацията са разнообразяване и подобряване на обучението по английски език, развиване на социални и лидерски умения сред младежта. Основните проекти на фондацията са Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Националното състезание по творческо писане на английски език. И двете състезания се провеждат за четиринадесета поредна година и в тях годишно участват над 10 000 ученици от цялата страна. Най-много се гордеем, че нашите състезания са любими на учениците и учителите по английски език.

За повече информация: http://spellingbee.bg