Костадин Костадинов: Историята на България е свещена, никой няма да я пипа с мръсните си и нечистоплътни ръце, за да я изменя в чужда угода

Април 3, 2024 - 14:18
 0  32
Костадин Костадинов: Историята на България е свещена, никой няма да я пипа с мръсните си и нечистоплътни ръце, за да я изменя в чужда угода
Костадин Костадинов направи изказване от трибуната на Народното събрание, във връзка с предстояща конференция в Софийския университет под наслов «Патология на едно честване», като според организаторите патологията е отбелязването на един от най-големите приноси на българския народ и държава - спасяването на българската еврейска общност по време на Втората световна война. 
„Днес една шайка самозванци ще направят честване, т.е. не честване, поругаване на българската национална и историческа памет, опитвайки се да зачеркнат най-големия принос в историята на човечеството през последните 100 години. Според Румен Аврамов - икономист, Александър Везенков - историк, Иванка Гезенко - архивист, Еми Барух - журналист, Стефан Дечев -историк, Стилиян Йотов - философ и Александър Кьосев, специалист по всичко, спасяването на българските евреи всъщност не се е случило и на практика ние като народ трябва да поднесем извинения на българските евреи заради гоненията, на които са били подложени от страна на българската държава по време на Втората световна война. Нещо повече, тези хора си позволяват да отправят откровени обвинения към българската държава за това, че тя все още не се е извинила и не е поела отговорността за депортирането на евреите.“, каза Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.
Той се съмнява, че е в ход огромна фалшификация на българската история, след като според изброените хора спасение на българските евреи не е имало. 
„Наглостта на тези стига до там да обвиняват българската държава, че българската власт съзнателно и целенасочено е депортирала в лагерите на смъртта повече от 10 000 евреи, които са населявали тези земи. Това е грозна, антибългарска и античовешка лъжа.“, коментира още Костадинов. 
Той не пропусна да отбележи имената на няколко достойни евреи и български евреи, включително, които са доказали в годините назад със своите собствени научни трудове огромния принос, както на българския народ и на българската държава, така и на българската църква и на българския цар по това време – Борис III,  за спасяването на българските евреи, което е събитие без аналог в човешката история. 
„Михаел Бар-Зоар, полковник Самуел Рафаел, Самуил Ардити, когото имам честта да познавам, и много други още достойни евреи, които защитават с гордо вдигнати глави както българската чест, така и честта на собствения си народ. Поклон пред тях и  същевременно позор за тези, които в момента, днес, в най-старата българска академична институция, ще омацат с кал името на България за пореден път.“, допълни Костадин Костадинов.
Той се обърна към еврейската организация в България "Шалом" и към ректора на Софийския университет - професор Георги Вълчев, да се разграничат от това, което се случва. 
„Ние ще търсим най-вече морална и човешка отговорност за това, което се случва. Защото това далеч не е прецедент. Тези хора, тези специалисти в своите собствени области, поне според биографиите, които са декларирали, не за първи път поругават българската национална чест и достойнство. На инициатора на това срамно събитие днес - Александър Кьосев, принадлежат думите, че „българският език е изкуствено творение, а македонският език е естествен и много по-стар“.  Ще кажа само едно - никой няма право да пипа българската история с мръсни, нечистоплътни пръсти. Историята на България е свещена.“, каза в заключение д-р Костадинов.