Костадин Костадинов : ПП-ДБ са тежка заплаха за националната сигурност

Април 4, 2024 - 18:21
 0  35
Костадин Костадинов : ПП-ДБ са тежка заплаха за националната сигурност
От “Възраждане” проведоха брифинг в Народното събрание, във връзка с внесено от тях искане за изслушване на шефа на Военно разузнаване идната сряда.

“Правим това, във връзка с изключително тежкия скандал, за който научихме преди няколко дни - за опит, от страна на лицето Атанас Атанасов, бивш генерал, за вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване и в службите, като цяло. Това представлява много сериозна държавна измяна и престъпление. За всичко това, вместо Атанасов да бъде арестуван и задържан, в момента виждаме как той още е на свобода и се разхожда в Народното събрание. Очевидно е, че става въпрос за много сериозен удар по държавността и фундамента на всяка една държава - именно националната сигурност. А ПП-ДБ представляват тежка заплаха за националната сигурност”, заяви на брифинг от Народното събрание, председателят на “Възраждане”, Костадин Костадинов.

Той посочи още, че изхождайки от действията на лидерите на ПП-ДБ те се чувстват недосегаеми и, че са над закона. Поради тези причини, от политическата организация настояват точката за изслушването на шефа на Военно разузнаване да бъде гледана като първа точка в дневния ред, следващата сряда.

“Ще настояваме точката да се гледа на открито заседание, за да могат да се изяснят всички факти и обстоятелства, не само на нас, но и на българската общественост и да стане ясно на българския народ, че в нашия Парламент, в българския политически живот има хора, които искат да използват службите за свои лични, частни цели. Когато някоя партия се опитва да направи това, тя се опитва да завладее държавата. Ние ще настояваме за максимално бързи и максимално крути мерки, от страна на органите на реда на държавата, ще настояваме за задържането на Атанас Атанасов”, заяви още Костадинов.

Той заяви още, че освен че представляват тежка заплаха за националната сигурност, от ПП-ДБ, изключително инфантилно са надценили собствените си политически качества.

“От ПП-ДБ много надцениха себе си и подцениха старите бандити, опитаха са се да делят мед с мечката и накрая бяха изядени, заедно с меда. Единствената възможност, българският народ да се отърве от тези престъпници са предстоящите избори. ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са едно и също нещо - ако те не бъдат премахнати, ако корупционните финансови потоци не пресъхнат, ще продължаваме отново и отново да възпроизвеждаме същия порочен модел”, заяви още Костадинов.