Костадин Костадинов: "Възраждане" ще поведе електорална революция

Подобна международна конференция на партии от цяла Европа, по инициатива на българска партия, досега в България не се е свиквала.

Април 13, 2024 - 12:55
 0  37
Костадин Костадинов: "Възраждане" ще поведе електорална революция

Костадин Костадинов, председателят на партия "Възраждане", сподели във Фейсбук своите впечатления от международния форум, организиран от партията в София.

Събитието, наречено "Новите лидери на Европа", събра представители от осем европейски държави. Унгарската партия "Наша Родина", която е трета политическа сила в своята страна, се очаква да спечели три места в Европейския парламент. Словашката "Република" вече има двама евродепутати и се надява да запази своите позиции. "Форум за демокрация" от Нидерландия, с петима национални депутати и двама в Европарламента, се стреми да повтори успеха си. Гръцката "АККЕЛ" се надява за първи път да излъчи свой представител в Брюксел, а "Алтернатива за Швеция" очаква да спечели едно място. "Възраждане" в Молдова, с четирима депутати в националния парламент, се превръща във водеща политическа сила. "Заветници" от Сърбия, въпреки че не са представени в парламента, участват в правителството, като тяхната председателка е министър на семейството и демографията. Швейцарската партия "MASS-VOLL!", най-младата в страната, се гордее с председател на 29 години.

Костадинов подчертава разликата между Европа като цивилизация и Европейския съюз, който според него представлява заплаха за тази цивилизация. В знак на обединение, представителите на деветте държави подписаха Софийската декларация, изразяваща тяхната решимост да защитават националната идентичност, суверенитет, демокрация и свобода на словото. Отбелязва се, че подобна международна конференция, инициирана от българска партия, е безпрецедентна за страната.

Според Костадинов, бъдещето на Европа трябва да бъде определяно от народите, а не от "неизбирания брюкселски бюрократичен елит". Той вярва, че "Възраждане" ще бъде в авангарда на електорална революция, като предстоящите избори на 9 юни ще бъдат първата стъпка към постигането на тази цел.