Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение

Мар 31, 2024 - 06:43
 0  39
Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация

Пред повече от 8000 зрители в "Арена София", Пулев доминираше в главния мач на галавечерта, побеждавайки противника си с резултат 117:111, както беше отбелязано в картите на всички трима съдии около ринга.

За Пулев, това беше 31-ва победа в 34 професионални мача, с три загуби. За Шевадзуцкий, поражението беше само второ в 13 срещи, с 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача с повишено предпазливост. В първия рунд, двамата се опознаваха, като Пулев беше по-активен, но се затрудняваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта се активизира още в началото на втория рунд, когато двамата боксьори започнаха да действат много по-близо един до друг. Това веднага доведе до оплаквания от страна на двамата за нечисти удари от съперника.

Следващите няколко рунда не показаха ясно изразено предимство за нито един от състезателите. Пулев разчиташе на постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът търсеше един нокаутиращ удар.

В шестия рунд Шевадзуцкий започна да показва знаци на умора и все по-често оставаше назад при обмените на удари. Пулев ставаше все по-маневрен и с всяка минута увеличаваше натиска върху съперника си.

Минута след началото на осмия рунд, Кубрат Пулев нанесе мощен десен прав удар в лицето на украинеца, който с труд успя да остане на крака.

В заключителните етапи на мача, Шевадзуцкий показа признаци на възстановяване. В последните три рунда той пое инициативата и предизвика повече обмени на удари, което направи сблъсъка значително по-зрелищен за публиката, която ентусиазирано подкрепяше своя фаворит Кубрат Пулев.

Повишеният адреналин при двамата боксьори доведе до няколко удара след края на 11-ия рунд, но съдията бързо успокои страстите.

Дванадесетият рунд беше най-атрактивният, с интензивни действия от двете страни, което накара публиката да изправи на крака и двамата боксьори.