На извънредно заседание утре парламентът ще гласува окончателно промените в Закона за БНБ

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента утре (2 април) от 10:00 часа

Април 1, 2024 - 12:03
 0  9
На извънредно заседание утре парламентът ще гласува окончателно промените в Закона за БНБ

Председателят на Народното събрание, Росен Желязков, свиква извънредно заседание на парламента за утре (2 април) от 10:00 часа, съгласно чл. 78, т.1 от Конституцията на Република България, както беше съобщено от пресцентъра на парламента.

Единствената точка в дневния ред е второто гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка, предложен от народните представители Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Анна Александрова и Хамид Хамид на 29 март 2024 г., както е указано в прессъобщението.

Законопроектът ще бъде разгледан утре сутрин от 9:00 часа на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси.

Миналия петък, депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за БНБ, които позволяват на управителя или подуправителите на БНБ, омбудсмана или неговия заместник, председателя и заместник-председателя на Сметната палата да вземат неплатен отпуск от текущата си длъжност, ако бъдат назначени за служебен премиер. Предложението, внесено от ГЕРБ-СДС и ДПС, получи подкрепата на 137 народни представители, докато 54 бяха против.