По покана на "Възраждане" в София пристигат лидери на европейски партии

Април 11, 2024 - 15:00
 0  33
По покана на "Възраждане" в София пристигат лидери на европейски партии
На 12 април в София  от 10:30 ч. в залата на "Гранд хотел Милениум"ще се проведе конференция, организирана от "Възраждане". На нея ще присъстват лидери и представители на партии в Европа, които са с политически виждания, близки до тези на "Възраждане". Партии, които са за запазването на традиционните ценности и националните граници на държавите си, настояващи за запазването на националния си суверенитет. 
 
На конференцията, която е с наименование "Новите лидери на Европа", ще участват партии от девет държави - България, Гърция, Молдова, Нидерландия,Словакия, Сърбия, Унгария, Швеция и  Швейцария. 
 
Речи ще произнесат лидери и представители на партиите -  
 АККЕЛ (Гърция), "Възраждане" (Молдова), "Форум за демокрация" (Нидерландия), Движение "Република" (Словакия), "Заветници" (Сърбия), "Наша родина" (Унгария), "Алтернатива за Швеция" (Швеция) и Движение "Достатъчно" (Щвейцария). На конференцията от страна на домакините от "Възраждане" речи ще произнесат - Станислав Стоянов - народен представител, и Костадин Костадинов - председател на политическата организация и на парламентарната група. 
 
На конференцията всички партии ще подпишат обща декларация.