ПП ще се яви заедно с "Демократична България" на евроизборите

Мар 31, 2024 - 19:08
 0  26
ПП ще се яви заедно с "Демократична България" на евроизборите

Политическата партия "Продължаваме промяната" проведе своето Общо събрание, на което беше избрана евролистата за предстоящите евроизбори. Събитието бележи началото на сътрудничеството с "Демократична България", като двете партии ще се явят заедно на изборите. Кирил Петков, след заседанието, подчерта важността от заемането на първата позиция от коалицията в предстоящите европейски и национални избори.

Зад Петков стоят ключови фигури, описани като "генералите на промяната", които ще ръководят следващата изборна кампания и ще допринесат за развитието на партията. Те споделят визията, че България има потенциала да се превърне в "нормална европейска държава", като се придържат към основните си принципи и стремежа към по-добро бъдеще. Новоизбраният Изпълнителен съвет на партията включва Кирил Петков и Асен Василев на водещи позиции, както и редица други влиятелни членове.

Финалната подредба на евролистата ще бъде уточнена след преговори с "Демократична България". Никола Минчев е определен за водач на листата, последван от Даниел Лорер, Настимир Ананиев и други значими имена.

Асен Василев сподели, че партията разполага със значителна подкрепа, включваща над 600 делегати и 117 организации от цялата страна, които са мотивирани и готови за борба. Той акцентира на постиженията на България през последните години, в които "Продължаваме промяната" участва в управлението на страната.

В отговор на въпрос относно Андрей Гюров и неговата потенциална роля като служебен премиер, Петков изрази уважение към Гюров, като подчерта неговата готовност да поеме отговорност и да вземе трудни национални решения в критични моменти.

Петков заяви, че за коалицията е от съществено значение да заеме първата позиция в предстоящите избори, като изрази увереност в успеха на тази стратегия. Според информация от уеб търсенето, окончателната подредба на евролистата и стратегията за изборите ще бъдат уточнени след преговори с "Демократична България", като водач на листата е определен Никола Минчев.