6.7 C
Монтана
10 май 2021 | понеделник |

Сър Алекс получава по-голяма роля в Ман Юнайтед след оттеглянето на Уудъурд

- Advertisement -spot_img

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън може да получи по-сериозна роля в клуба след като вицепрезидентът Ед Уудъурд подаде оставка, твърди „Mirror“. След оттеглянето си от треньорската професия през 2013 година, шотландецът изпълняваше ролята на посланик на „Червените дяволи“, като също така се водеше и директор в клуба. Сега обаче това може да се промени и той отново да получи сериозни правомощия.

Ед Уудуърд подаде оставка, след провала с организирането на европейска Суперлига, в която Манчестър Юнайтед трябваше да бъде един от създателите.

След големите протести от феновете, УЕФА и ФИФА, както и от местните власти, „Червените дяволи“ решиха да се оттеглят от този турнир, а Уудъурд подаде оставка. Той все пак ще продължи да изпълнява ролята си до края на сезона.

На този етап не е ясно точно каква ще бъде новата роля на Сър Алекс и дали директно ще изземе функциите на Уудъурд. Вероятно тя ще бъде уточнена допълнително. Още повече, че не е ясно дали собствениците от семейство Глейзър няма да решат да продадат клуба, каквито информации се появиха напоследък.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ...

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img