Симфониета - Враца представя тази вечер концерта „Юбилейни 75 – Филип Павлов“

Юбилеен концерт, посветен на композитора, пианист и педагог проф. Филип Павлов, ще представи тази вечер Симфониета - Враца

Мар 31, 2024 - 16:39
 0  46
Симфониета - Враца представя тази вечер концерта „Юбилейни 75 – Филип Павлов“

Юбилейният концерт в чест на композитора, пианиста и педагога проф. Филип Павлов ще бъде представен тази вечер от Симфониета - Враца в градската концертна зала. Като солисти ще участват изтъкнати български музиканти - Атанас Кръстев на виолончело, Вълчан Вълчанов на обой и Мартин Павлов на флейта, дирижирано от главния диригент на Симфоничния оркестър на БНР, Константин Илиевски.

Концертната програма "Юбилейни 75 – Филип Павлов" включва три творби на Филип Павлов – Концерт за флейта и струнен оркестър, Capriccio – concerto за обой и оркестър и Концерт за виолончело и оркестър.

"Музиката е откровение на душата," сподели Филип Павлов с журналисти, добавяйки, че музиката е разкрила в него простори, които не е предполагал, че съществуват.

Композиторът спомена, че поддържа дългогодишни връзки с Враца още от времето, когато Радосвета Бояджиева е била диригент и той е бил назначен в оркестъра като държавен артист. В този период Павлов е организирал и първия младежки фестивал във Враца, където са се представяли млади изпълнители на българска музика.

Проф. Павлов, който е и педагог и композитор на симфонични произведения, също така пише музика за деца, е автор на три книги със стихове за деца и този сезон в Благоевград се играе неговият мюзикъл "Класният се жени".