Тервел Пулев постигна 19-ата си победа на професионалния ринг

В предпоследния мач от галавечерта в "Арена София" в столицата българинът се наложи над камерунеца Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение

Мар 31, 2024 - 06:38
 0  50
Тервел Пулев постигна 19-ата си победа на професионалния ринг

Тервел Пулев достигна до своята 19-та победа в професионалния бокс. В един от последните мачове на галавечерта в "Арена София", българинът победи камерунеца Роли Ламбърт с единодушно решение на съдиите. Те оцениха двубоя в полутежка категория със следните резултати - 79:73, 79:73, 80:72 в полза на олимпийския медалист от Лондон.

След този успех, 41-годишният Пулев има общо 19 победи (14 от които с нокаут) и само една загуба. Неговият противник, 34-годишният Ламбърт, има 16 победи, 3 загуби и едно равенство.

Пулев влезе на ринга под звуците на 50 гайди, които изсвириха народната песен "Излел е Дельо хайдутин", последвана от хита на AC/DC "Highway to Hell".

Мачът започна равностойно, със здрава битка между Пулев и Ламбърт още от първия гонг. В третия рунд Ламбърт успя да причини порез над лявото око на Пулев.

През четвъртия рунд лицето на Пулев беше покрито с кръв, но той не отстъпваше пред по-добрата физическа форма на Ламбърт в началото на мача.

В петия рунд удар с лакът на Ламбърт предизвика недоволство сред публиката, а в шестия рунд камерунецът получи предупреждение за удар с глава. След това Пулев също беше предупреден за нечист удар.

В седмия рунд Пулев притисна Ламбърт в ъгъла и го събори на земята, но това не беше отчетено като нокдаун поради настъпване.

В последния рунд Пулев беше по-активният боксьор, докато Ламбърт се опитваше да спре неговите атаки, което не му помогна, тъй като Пулев имаше предимство във втората половина на мача.