В Истанбул се проведе 27-ото Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания (EMITT)

В периода 5-7 февруари в гр. Истанбул се проведе 27-ото Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания (EMITT). Като една от петте най-големи туристически борси в световен мащаб, EMITT ежегодно привлича около 40 000 професионалисти от индустрията и туристи, които търсят нови и вълнуващи възможности за пътуване от дестинации и компании за туристически услуги от цял свят. Тази година страната ни бе представена с информационен щанд, с изцяло нова визия на Министерството на туризма от 108 кв. м., което даде възможност на общо десет съизложители („Ренесанс“ ЕООД, „Уин Травъл“ ЕООД, Община Стара Загора, Община Банско, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, Община Варна, „Царевград Търнов“ ЕООД, Община Хисаря, „Албена“ АД и Община Кюстендил) да представят своите продукти и услуги, както и да проведат срещи с партньори. Над 800 гости в рамките на изложението, направиха снимка за спомен на фона на красиви природни забележителности от страната ни на специално изградения за това фото-кът на българския щанд. Сериозен интерес бе отчетен и към 3D очилата за виртуална реалност, които демонстрираха различни туристически обекти в България.

Април 12, 2024 - 06:30
Април 12, 2024 - 06:38
 0  34
В Истанбул се проведе 27-ото Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания (EMITT)

От 5 до 7 февруари в Истанбул се състоя 27-мото издание на Източно-средиземноморското международно изложение за туризъм и пътувания (EMITT). Като едно от петте най-големи туристически изложения в света, EMITT привлича годишно около 40 000 професионалисти и туристи в търсене на нови и вълнуващи пътешествия от дестинации и компании за туристически услуги от целия свят.

Тази година България беше представена с информационен щанд от 108 кв. м. с нова визия от Министерството на туризма, като десет съизложители („Ренесанс“ ЕООД, „Уин Травъл“ ЕООД, Община Стара Загора, Община Банско, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, Община Варна, „Царевград Търнов“ ЕООД, Община Хисаря, „Албена“ АД и Община Кюстендил) имаха възможността да покажат своите продукти и услуги и да се срещнат с партньори. Над 800 гости направиха снимки за спомен на фона на красивите природни забележителности на България в специално изградения фото-кът на българския щанд.

Значителен интерес предизвикаха и 3D очилата за виртуална реалност, които представяха различни туристически обекти в България.