22 C
Монтана
22 юни 2021 | вторник |

Жена се ваксинира с “АстраЗенека“ и се покри с ужасяващи мехури СНИМКИ 18

- Advertisement -spot_img

Жена си сложи ваксината на „АстраЗенека“ и се покри с ужасяващи мехури. Редкият страничен случай е регистриран в Глазгоу, пише dailyrecord.co.uk.

След първата доза от препарата, която си поставила на 18 март тази година, 34-годишната Сара имала често срещаните грипоподобни симптоми.

Седмица по-късно обаче започнала да усеща и болки в краката.

 Малко след това се появил и обривът около глезените си, който се превърнал в болезнени мехури.

Сара прекарва близо две седмици в болницата „Кралица Елизабет“, където са й направени множество тестове, а резултатите показали като причина именно ваксината.

Обривите й започнали да се разпростират, като освен по краката, започнали да стигат до ръцете, лицето и задните й части.

Въпреки това младата жена продължава да смята, че хората трябва да се ваксинират срещу новата коронавирусна инфекция.

„Аз все още смятам, че хората трябва да се ваксинират, и както е ясно, не при всички има подобни странични ефекти. Все пак трябва да се знае, че обривите не са за пренебрегване. Не искам да плаша никого“, казва тя. 

Окончателните резултати от направена биопсия затвърждават, че ваксината е причина за рядката реакция. А на Сара е назначено лечение със стероиди.

„В момента се придвижвам с инвалидна количка, тъй като изпитвам силна болка, а краката ми са бинтовани заради мехурите. В един момент много се изплаших, помислих, че ще ми ампутират краката!

Очевидно моят случай беше нов за лекарите, но те бяха страхотни, не съм си представяла по-добра грижа“, казва още Сара.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ...

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img