Mотоциклетист катастрофира на автомагистрала „Хемус“, около с. Енево

Екип на полицията регулира движението на автомагистрала „Хемус“, около с. Енево, заради катастрофа с тежко пострадал мотоциклетист

Мар 31, 2024 - 15:24
 0  37
Mотоциклетист катастрофира на автомагистрала „Хемус“, около с. Енево

Полицейски екипи регулират движението на автомагистрала "Хемус" в района на село Енево, община Нови пазар, посока Варна-Шумен, поради тежка катастрофа, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен, Ася Йорданова. Сигнал за инцидента, при който мотоциклетист е загубил контрол и е паднал в аварийната лента, е подаден от лекар, пътуващ с лек автомобил, който незабавно е спрял да окаже помощ.

34-годишният мотоциклетист, жител на село в Поморийско, е бил транспортиран в шуменската болница в критично състояние. По предварителна информация, той се е ударил в задната гума на друг мотоциклет, с който са пътували заедно. Вторият мотоциклетист не е пострадал.

На местопроизшествието са изпратени два полицейски екипа - единият за регулиране на трафика и другият за разследване на инцидента. 

Отчетът на Областната дирекция на МВР в Шумен за 2023 г. показва, че пътнотранспортната обстановка в региона се е влошила в сравнение с предходната година. Данните бяха представени на 30 януари, като се отбелязва повишение на броя на пътните инциденти и тежестта на последствията от тях.