Пеевски: Може да се случи ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция

Април 3, 2024 - 12:42
 0  19
Пеевски: Може да се случи ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция

Призовавам Кирил да запомни нашите разговори и да не се срамува от тях. Винаги сме говорили, че трябва да работим за държавата, всеки ден сме били заедно. Народът ще реши дали отново ще бъдем заедно. Днес Борисов говори за 150-160, но е възможно ние с Кирил да управляваме, а Борисов да е в опозиция. Той също трябва да разбере, че не е задължително той да управлява.

Така заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в парламента. Поводът за изказването му бяха думите на Кирил Петков от по-рано днес, че разговаря с Пеевски, защото той взема решенията от името на ДПС и ГЕРБ. Пеевски призова ГЕРБ и ДПС да заявят, че са заедно.

Пеевски се забавляваше от твърденията на Петков и каза, че е работил много по-добре и по-често с Кирил, отколкото с Борисов. Според него, те са по-скоро в коалиция с Петков, отколкото с Борисов.

Той призова Кирил да не се занимава с дребни интриги. Пеевски заяви, че всички са работили заедно и са направили много добри неща. Призова всички да се успокоят, да се подготвят за изборите и след това да седнат да разговарят.

Пеевски обясни, че общува по-лесно с Петков, отколкото с Борисов, защото последният е по-ангажиран и рядко е в парламента, докато Кирил е бил постоянно там с него.

Той съобщи, че са се разбрали да подкрепят комисиите за "Балкански поток" и "Лукойл", и че е нормално да общуват постоянно. Пеевски добави, че всички са заедно, въпреки призивите за признания.

Според Пеевски, човекът, който развали и тласна България към избори, е Христо Иванов, защото не се чувства лидер и иска да бъде такъв за своето формирование.