“Възраждане” - Монтана номинират инженер и юрист за Европарламента

Април 11, 2024 - 14:58
 0  29
“Възраждане” - Монтана номинират инженер и юрист за Европарламента

В България до момента липсваше истинско представителство в Европейския парламент, като политическите субекти не успяваха да изпълнят основната си задача - защитата на националния интерес. От партия "Възраждане" се кандидатираме за евроизборите, тъй като считаме, че България, като най-старата държава в Европа, не заслужава сегашното си унизително положение. Предстоящите реформи в ЕС, които предвиждат решенията да се взимат с квалифицирано мнозинство, вместо с пълно съгласие, ще затруднят още повече позицията на България, сподели Петър Петров по време на пресконференция в Монтана.

Петров подчерта, че "Възраждане" ще се стреми към промяна на правилата за приемане на еврото в ЕС, така че България да може да запази своята национална валута и финансова независимост. Той добави, че евродепутатите от партията ще работят за излизане на България от НАТО, прекратяване на военната помощ за Украйна, която тежи на българската държава, и за утвърждаване на страната като равноправен и уважаван член на Европейския съюз.

Заместник-председателят на "Възраждане" изрази мнение, че е необходимо отмяната на европейските санкции спрямо Русия, тъй като те нанасят вреда както на българската, така и на европейската икономика. При избора на кандидати за евродепутати са били отчетени техният професионализъм, знания, морал и работна ефективност.

"Избраните от нас кандидати са истински патриоти, които обичат своята родина. Убедени сме, че представителството на "Възраждане" в Европейския парламент ще донесе значителни ползи за цялата страна и особено за Северозападния регион, който, както е известно, е най-бедният и изоставащ. Затова предлагаме кандидатурите на инж. Сергей Георгиев и Борил Каменов, общински съветник в Чипровци, които притежават необходимите качества и умения," завърши Петров.