Информационна среща за санирането на многофамилните жилищни сгради беше организирана в Кула

Община Кула проведе днес информационна среща във връзка с програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради. На събитието беше подробно представена процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“, както и условията за участие и критериите за кандидатстване. 

За улеснение на гражданите, от Общината представиха усреднени сметки колко трябва да плати всеки собственик за изготвяне на енергийно обследване и технически паспорт на съответната сграда. Изчисленията показват, че сумата варира между приблизително 300 и 600 лв. на апартамент, в зависимост от площта и броя на апартаментите. 

Информационната среща е организирана след проявен от страна на жителите на Кула интерес, каза за БТА кметът на общината Владимир Владимиров. „Искахме по-широк кръг хора да са запознати с условията за кандидатстване, кои са първите стъпки, какви са задълженията на собствениците до момента, в който трябва да дойдат с необходимите документи в Общината, за да бъде попълнено заявлението, заедно с необходимите декларации и всичко да се качи платформата за кандидатстване към Управляващия орган. Всичко това беше обяснено на достъпен език“, посочи Владимиров. 

Всички многофамилни жилищни сгради в град Кула имат създадени сдружения на собствениците, но при някои се налага актуализация заради настъпили промени в обстоятелствата, каза още кметът на общината. 

/ЛРМ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още