Бивш съветник на Тръмп заяви, че е планирал държавни преврати в чужди страни

157

Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън заяви по телевизия Си Ен Ен, че е участвал лично в „планирането на държавни преврати“ в чужди страни, предаде Франс прес.

Водещият на Си Ен Ен заяви, че не е нужно някой „да бъде извънредно умен, за да планира държавен преврат“. „Не съм съгласен. Като човек, който е помагал за планирането на държавни преврати, не тук, нали разбирате, другаде, това изисква много работа“, отговори със спокоен тон бившият съветник на експрезидента Доналд Тръмп.

Болтън твърди също, че нападението срещу Капитолия на 6 януари 2021 г. не е било опит за държавен преврат в САЩ. Според него Тръмп през цялото време „се хвърляше от една идея на друга“.

Известен с войнствените си позиции в дипломацията, Болтън беше съветник на Тръмп през 2018 г., преди да бъде уволнен. Той не уточни в планирането на кои преврати е участвал.

Болтън направи изявлението си в момент, когато комисия на Конгреса на САЩ се опитва да определи ролята на Тръмп в нападението срещу Капитолия, извършено на 6 януари 2021 г., припомня АФП.

/АГ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още