РИОСВ в Пловдив обяви конкурс за литературна творба на тема „Хора и улици (заедно в града)“

44

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив обявява конкурс за литературна творба на тема „Хора и улици (заедно в града)“. Инициативата е част от кампанията „Европейска седмица на мобилността“, която се отбелязва в периода 16 – 22 септември за четвърта поредна година, съобщиха от инспекцията.

Идеята е да се мотивират и насърчат усилията на всички граждани, бизнеси и институции да работят заедно в името на постигане на устойчив начин на придвижване, по-добра свързаност, за градове с по-чист въздух, по-малко шум, по- естетична и здравословна среда.

Желаещите да участват в творческата надпревара трябва да изпратят своите произведения – разкази, стихове, приказки, басни, най-късно до 16 септември. Те трябва да са обвързани с тематиката на Европейската седмица на мобилността, да са написани грамотно и увлекателно, да са добре структурирани и аргументирани. Няма ограничения за възрастта на участниците.

Тримата финалисти ще получат предметни награди и грамоти, а на всички участници ще бъде дадена възможност да участват в бъдещи събития, организирани от институцията.

Екоинспекцията е публикувала пълния регламент на сайта си.

/ИС/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още