Антъни Иванов не успя да влезе във финала на 200 метра бътерфлай, Петър Мицин 15-и в дебюта си на голям форум

20

Антъни Иванов не успя да влезе във финал на короната си дисциплина 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване  в Рим. Другият български представител в полуфиналите Петър Мицин също отпадна. 

Двамата българи плуваха в първа полуфиналната серия, като Антъни Иванов свали една секунда от сутрешното си време в сериите финиширайки за 1:57.90 минута, но то не бе достатъчно.

„Не съм тренирал достатъчно след Олимпиадата. Дадох си почивка и това оказа влияние. С три месеца тренировки – толкова. След Олимпиада винаги има тежка година. Взимам поуки и започвам работа. Хората очакват постижения от мен и в един момент се натрупва напрежение. Трябва да се тренира, няма друг начин. Доволен съм като цяло от българското представяне на Европейското – направихме полуфинали, финал, отборът се представи добре“, каза Антъни Иванов. 

Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59.39 завърши 15-и. 

„Представянето ми е добро, не очаквах полуфинал в тази нова за мен дисциплина и съм доволен. Имах и малко късмет. В полуфинала опитах да натисна на третото 50 и ми беше трудно в последната дължина. Поставям си високи цели и работя, за да ги постигам“, каза Мицин. 

Най-бърз в сериите на 200 бътерфлай бе Крищоф Милак с 1:53.97.

/МД/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още