„Сийдблинк“ обяви, че е завършила придобиването на платформа за групово финансиране

Платформата за съвместно инвестиране в технологични стартъпи „Сийдблинк“ (SeedBlink) обяви, че е завършила придобиването на „Симбид“ (Symbid), също инвестиционна платформа за групово финансиране, съобщиха от „Сийдблинк“.

Сделката има за цел да ускори покритието на „Сийдблинк“ в Европа, разширявайки географския ѝ обхват в Централна и Източна Европа и Бенелюкс, както и мисията ѝ да консолидира и изгради инфраструктурата за капиталово инвестиране за европейски технологични компании във всички етапи на развитие. 

С допълнението на „Симбид“ платформите са допринесли с над 110 млн. евро инвестиции в 250 стартиращи предприятия, като общата им мрежа включва 62 000 индивидуални инвеститори. 

„Симбид“ е основана през 2011 г. от холандски предприемачи като една от първите инвестиционни платформи за групово финансиране в света и оттогава е изградила общност от 50 000 инвеститори в стартиращи предприятия, предимно от Бенелюкс. До края на 2021 г. е улеснила инвестиции на обща стойност 35 млн. евро за повече от 180 стартиращи предприятия с капитал и конвертируеми облигации, 67 от които са от технологичния сектор, пише в съобщението.  

/ВЙ/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още