До края на октомври поетапно ще бъдат пуснати в движение шест от новите локомотиви „Смартрон“ на БДЖ

21

До края на октомври поетапно ще бъдат пуснати в движение шест от новите локомотиви „Смартрон“ на БДЖ, които са спрени от експлоатация за подмяна на моноблокови колела, съобщиха от железопътния оператор. 

Изготвен е график за смяната на старите износени моноблокови колела с нови, по разпореждане на зам.-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски. До момента изцяло са възстановени и в движение три локомотива. Според одобрения график до 3 октомври се очаква да бъдат готови други два, а до 7 октомври ще бъдат възстановени и още два локомотива „Смартрон“. Следващите два локомотива с подменени моноблокови колела ще бъдат готови до 21 октомври 2022 г.

Чрез възстановяването на локомотивите „Смартрон“ в експлоатация се намалява дневният недостиг на тягов подвижен състав за обслужване на композициите, като това води до значително подобряване на изпълнението на Графика за движение на влаковете, съобщиха от БДЖ. 

На 30 август заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски обяви, че започват спешни мерки за стабилизиране на БДЖ, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. Папукчийски информира, че генерираните закъснения на влакове на ежедневна база са между 1000 и 1800 минути. Разпоредил съм на ръководството на БДЖ да предприемат незабавни мерки за спешно ремонтиране на локомотиви и вагони, така че графикът за движение на влаковете да бъде покрит на 100%, каза заместник-министърът.  

 

/ВД/

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочети още